PSRM

19 noiembrie 2020

Votat în Parlament: Veteranii de război vor primi alocații majorate

Veteranii de război vor primi indemnizații majorate, începând cu 01 ianuarie 2021. Parlamentul a votat, în ansamblu, un proiect de lege în acest sens elaborat de Guvern.

Cu 200 de lei a fost majorată alocația lunară pentru veteranii care au participat la lupta pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova, și veteranii din Afganistan. Începând cu anul viitor, mărimea alocației va fi de 500 de lei.

Cu 100 de lei va fi majorată indemnizația pentru persoanele cu dizabilități de pe urma războiului și a avariei de la CAE Cernobîl. Alocația pentru aceste persoane va crește până la 800 de lei, cu dizabilităţi accentuate – până la 650 de lei și cu dizabilităţi medii – până la 575 de lei.

Din 01 ianuarie, cu 100 de lei se va majora alocația pentru persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Mărimea indemnizației va fi de 275 de lei.

Pentru implementarea legii sunt necesare 67,1 milioane lei, care urmează a fi prevăzute în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă