PSRM

20 octombrie 2021

Vladimir Odnostalco: Guvernul n-a reușit să țină sub control pandemia

Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, a declarat în cadrul briefingului susținut astăzi, în parlament, că guvernul n-a reușit să țină sub control ofensiva pandemiei. Dacă la începutul lunii august se înregistrau câte 13 cazuri de contaminare în țară, ieri au fost deja peste 1700 de cazuri.

Deputatul a menționat că în situația extrem de dezastruoasă de astăzi privind combaterea pandemiei, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus de mai multe ori să fie audiată în parlament conducerea Ministerului Sănătății. Însă majoritatea parlamentară a respins aceste propuneri.

Deputatul a reamintit faptul că până a veni la guvernare, reprezentanții PAS au promis că vor proteja cetățenii și afirmau că îi vor testa pe toți.

Astăzi însă, deși Moldova beneficiază de ajutoare umanitare substanțiale, inclusiv teste, măști și alte materiale medicinale, oamenii continuă să plătească sute de lei pentru a se testa.

„Unde sunt aceste ajutoare, de ce le ascundeți?”, a fost întrebarea lui Vladimir Odnostalco către autorități.

Potrivit afirmațiilor sale, întreaga activitate a Comisiei pentru Situații Excepționale se reduce la interziceri și obligații. În același timp, situația din țară nu se schimbă, iar medicii sunt considerați vinovați.

Astfel, autoritățile intenționează să adopte un proiect de lege prin care medicii nevaccinați vor fi privați de dreptul de a primi compensația de 16 mii de lei în cazul contaminării cu Covid, dar și plata în mărime de 100 mii de lei în caz de deces provocat de Covid.

„Dacă conducerea nu poate să motiveze medicii, înseamnă că ceva nu e în regulă”, a subliniat Vladimir Odnostalco.

El a mai atras atenția asupra faptului că „vaccinarea este o hârtie de turnesol a activității guvernului. În timpul cel mai apropiat, vom ajunge în situația în care timp de o zi nu vom avea nicio persoană vaccinată”.

Deputatul a subliniat că dacă autoritățile ar fi reușit să mențină ritmurile de vaccinare care erau în perioada socialiștilor, ar fi obținut rezultate bune.

Socialistul s-a adresat și către medicii din spitalele raionale în care se constată insuficiență de medicamente necesare pentru tratamentul anti-Covid și i-a îndemnat să nu tacă, să ceară ca spitalele să fie asigurate cu medicamente.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă