PSRM

07 decembrie 2023

Vladimir Odnostalco despre bugetul social-2024: Este un buget al sărăciei care stimulează exodul cetățenilor din țară

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a criticat proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, numindu-l „un buget al sărăciei care stimulează exodul cetățenilor din țară”.

„În bugetul 2024, guvernul intenționează să reducă nivelul de trai și să reducă veniturile reale. Pensiile sunt indexate cu 6%, deși inflația medie anuală este de 13,2%. Guvernarea fură dublu din buzunarele celor peste 650 mii de pensionari. Anul trecut, autoritățile au furat peste 3 miliarde de lei doar din indexarea pensiilor. Și cine va plăti pentru creșterea prețurilor în acest an?”- a întrebat Vladimir Odnostalco.

Deputatul a atras atenția că puterea vorbește mult despre protecția copilului. Astfel, se anunță o indemnizație unică de 20 de mii de lei la nașterea copilului, iar în proiectul de buget sunt indicate doar 12,4 mii de lei în aceste scopuri.

„Dar chiar dacă această promisiune va fi îndeplinită, din care surse vor fi acoperite aceste cheltuieli? – întreabă deputatul, oferind și un răspuns: ”Ați venit la putere în iulie 2021, dar până la sfârșitul anului 2022 s-a dovedit că în țară s-au născut cu 2.367 de copii mai puțini, ceea ce reprezintă 9%. Au fost mai puține nașteri, banii economisiți au fost repartizați celorlalți. Aceasta este un fel de manipulare, înșelăciune. Indicatorul scăderii natalității este nivelul de încredere în guvern”, consideră Vladimir Odnostalco.

Vorbind despre prețurile medicamentelor, deputatul a amintit că guvernarea a legalizat o creștere a prețurilor de 15% pe parcursul anului. „Și cine a compensat această creștere? Tot oamenii o achită”. Nimic nu se prevede în domeniul creșterii salariilor lucrătorilor medicali, între timp, salariile guvernanților au fost majorate de două ori în 2023. „Asta numiți voi solidaritate socială”, a reproșat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă