PSRM

29 iulie 2022

Vladimir Odnostalco despre regimul PAS: Guvernare sătulă – popor flămând

Deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, a vorbit despre inițiativele sociale ale Blocului în cadrul unui briefing dedicat totalurilor activității fracțiunii BCS în cadrul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

Potrivit afirmațiilor sale, printre cele mai importante sunt inițiativele de acordare a sprijinului pensionarilor: „Astăzi, oamenii îndură foame și au nevoie de ajutor”, a declarat socialistul. El a menționat că este vorba despre ajutorul unic acordat pensionarilor de două ori pe an, despre noul mecanism de indexare trimestrială a pensiilor.

Pentru a stopa exodul tinerilor activi în străinătate și pentru a susține familiile tinere, socialiștii au propus să fie adoptată o lege despre capitalul familial, fondurile căruia ar putea fi utilizate în scopuri medicale, pentru studii și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a tinerilor.

Deputatul consideră că este foarte importantă susținerea familiilor în pregătirea copiilor pentru școală. Socialiștii au propus ca în ajunul unui nou an de studii, să fie acordat un ajutor unic în mărime de 1000 de lei familiilor în care sunt copii de vârstă școlară.

Vladimir Odnostalco a mai remarcat proiectul de lege care presupune majorarea numărului de asistenți personali: „Avem foarte mulți oameni care nu pot să se angajeze la un loc de muncă, pentru ca au o rudă pe care trebuie s-o îngrijească. Astăzi, deficitul de asistenți sociali constituie peste 4000 de persoane”.

Deputatul a mai atras atenția asupra situației critice din medicină în condițiile în care se apropie un nou val de covid. „Am propus să fie creată o comisie parlamentară pentru a identifica noi soluții. Însă majoritatea PAS a refuzat. Și drept urmare, nivelul de încredere față de Ministerul Sănătății este astăzi extrem de scăzut. În consecință, am ajuns în situația care poate fi caracterizată ca „guvernare mulțumită și sătulă – popor flămând”, a concluzionat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă