PSRM

06 august 2021

Vladimir Odnostalco: Vom monitoriza cum guvernul își îndeplinește promisiunile

În programul guvernului Nataliei Gavrilița, nu există inițiative pentru instituția familiei, nu se spune un cuvânt despre valorile tradiționale și lipsesc sursele de finanțare pentru promisiunea PAS de a majora pensia minimă la 2000 de lei. Despre acest lucru a declarat de la tribuna Parlamentului deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Odnostalco.

„Nu ni s-a spus cine va primi cei 2000 de lei. Ei nu au spus câți oameni vor primi, dar noi știm câți nu vor primi. Nici jumătate dintre pensionari nu vor avea 2000 de lei, să nu mai vorbim de beneficiarii alocațiilor sociale etc. Și nimeni nu spune că dacă o persoană va primi 2000 de lei, atunci ajutorul unic de 90-180 de lei este anulat imediat, va primi mai puțin. Tăcem cu privire la faptul că veți face acest lucru după indexare, pe care ați dorit să o anulați la începutul anului. Și datorită nouă, a fost păstrată – aproape 4%”, a spus el.

De asemenea, Odnostalco a reamintit că la inițiativa lui Igor Dodon și a socialiștilor, salariile din sistemul de sănătate au fost majorate cu 60%. Comuniștii și socialiștii vor face presiuni în Parlament pentru o altă majorare de 40%, iar acesta va fi un „test de turnasol” pentru PAS, a spus el.

„Vom monitoriza întotdeauna ce faceți și ce nu faceți, cum vă respectați sau nu vă îndepliniți promisiunile, înșelați sau nu. Și vom reaminti cu siguranță acest lucru și le vom arăta cetățenilor veridicitatea sau neadevărul declarațiilor dvs.”, a subliniat socialistul.

Sursa: aif.md

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă