PSRM

30 mai 2024

Vladimir Odnostalco către ministrul Mediului: aveți un oarecare plan, domnule Lazarenco?

În urma audierilor parlamentare privind situația critică legată de râul Nistru, deputatul BCS, Vladimir Odnostalco a declarat că Guvernul nu are un program, un plan de acțiuni, o strategie și în genere idei cu privire la acțiunile ce trebuie întreprinse în caz de reducere drastică a nivelului apei în râul Nistru.

Deputatul a menționat că aprovizionarea cu apă potabilă a localităților țării este o chestiune de securitate națională. „Situația în domeniul respectiv este atât de proastă încât nu știi de unde să începi.” Potrivit lui Vladimir Odnostalco, „în toate țările lumii, guvernele au elaborate planuri de acțiuni concrete de evitare a situațiilor de risc în care anumite localități ar putea să rămână fără apă potabilă. Dar ministrul ne spune că așa ceva nu se poate întâmpla în Moldova. În același timp, experții în domeniul media bat alarma vizavi de problemele legate de scăderea dramatică a nivelului de apă în râul Nistru.”

În replică la întrebarea opoziției dacă guvernul este pregătit de o asemenea situație de urgență, deputații PAS au început să strige, încercând să înăbușe întrebările juste ale opoziției, confirmând, totodată, neprofesionalismul ministrului, care nici măcar nu a putut evalua problema abordată.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă