PSRM

12 iulie 2022

Deputații socialiști: Această guvernare nu are nevoie de agricultură

Judecând după așa-numitul „raport de activitate” la un an de la alegerile parlamentare, Guvernul PAS nu înțelege ce se întâmplă în țară; ei trăiesc în continuare în birourile lor, în televizor, pe rețelele de socializare. Despre aceasta a declarat Vladimir Odnostalco, deputat din partea Partidului Socialiștilor, în cadrul unui briefing în Parlament.

„Această guvernare a venit cu lozinci mincinoase despre transparență, însă la luarea deciziei cu privire la așa-numita modernizare, sau mai bine spus lichidarea instituțiilor de învățământ superior, nu a fost niciun fel de transparență. Colectivele acestor universități și centre de cercetare au aflat din presă despre planurile Guvernului”, a remarcat deputatul.

Între timp, potrivit lui Odnostalco, oamenii nu înțeleg, cum poți să închizi singura instituție de învățământ agrar și centrele de cercetare cu profil agrar într-o țară agrară.

„Este oare închiderea universităților una dintre condițiile de acordare a statutului de țară candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova? Sau aceasta este o condiție de acordare a unui nou împrumut extern pentru țara noastră?”, se întreabă Odnostalco. Deputatul mai menționează că se creează impresia că autoritățile nu au nevoie de agricultură și de specialiști calificați în acest domeniu.

”Noi insistăm că Universitatea Agrară să rămână ca un centru științifico-didactic, vom implementa reformele necesare, dar trebuie să păstrăm instituția, să fim capabili să aprovizionăm țara cu produse alimentare autohtone de calitate și la prețuri accesibile”, a remarcat, la rândul său, Radu Mudreac, deputat PSRM.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă