PSRM

06 decembrie 2019

Vladimir Odnostalco: Bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2020 este un buget de dezvoltare

Bugetul asigurărilor sociale pentru 2020 este un buget de dezvoltare și prevede protecția mai mare a cetățenilor față de cea care a existat pînă în prezent. Despre acest lucru a declarat din tribuna Parlamentului, deputatul PSRM Vladimir Odnostalco în timpul discuției cu privire la acest proiect.

Socialistul a subliniat că, spre deosebire de anii precedenți, pentru prima dată nu este vorba de un buget de „cheltuieli înghețate”, ci de un buget de instrumente sociale, idei și abordări noi.

„Recalcularea pensiilor de două ori pe an – să recunoaștem că acest lucru nu s-a mai întîmplat pînă acum. Au fost găsiți bani și ceea ce promitem – realizăm. Am redus perioada pentru recalcularea pensiilor. Anul acesta vor fi două etape, iar aceasta se va face pînă în 2023.

Problema ce ține de alocațiile pentru persoanele cu dizabilități: pentru aceștia, indemnizația a fost majorată de două ori, iar pentru prima grupă – de 2,5 ori. De asemenea, în buget, pe lîngă plățile tradiționale, există și abordări particulare. Avem un instrument social – 700 de lei la sărbători”, a enumerat Vladimir Odnostalco.

Pe 5 decembrie, proiectul bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2020 a fost adoptat în prima lectură.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă