PSRM

11 decembrie 2019

Vladimir Odnostalco: prețul la medicamente nu va fi majorat

CHIȘINĂU – 11 decembrie. Instrucțiunea de utilizare a medicamentelor va fi tradusă în limba rusă și plasată pe pagina oficială a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Dacă pacientul va solicita prospectul în limba rusă, farmacistul va tipări instrucțiunea și o va oferi cumpărătorului. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vladimir Odnostalco, după întrevederea de astăzi, la Parlament, a autorilor proiectului de lege nr. 202 cu membrii Camerei de Comerț Americane în Moldova.

Vladimir Odnostalco a precizat că, în urma discuțiilor de astăzi din Parlament, s-a decis ca instrucțiunile de utilizare a medicamentelor să fie publicate pe pagina oficială a AMDM. Ulterior, dacă cumpărătorul va solicita explicația utilizării preparatelor în limba rusă, atunci farmacistul va trebui să tipărească această instrucțiune și să o ofere pacientului.

”Implementarea acestor modificări se va face pe etape. Ne-am asumat responsabilitatea ca să coordonăm aceste modificări cu reprezentanții producătorilor de medicamente și ai distribuitorilor”, a declarat deputatul.

Odnostalco susține că scopul acestui proiect de lege este de a oferi pacienților informații accesibile despre medicamentul administat. Deputatul a mai precizat că, în urma implementării acestui proiect, prețul la medicamente nu va fi majorat.

Serviciul de presă al PSRM

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă