PSRM

18 august 2020

Vladimir Odnostalco: Avocatul oligarhului fugar Șor ori deputatul hoțului de miliarde Șor?

Agenția Națională de Integritate a fost sesizată în privința deputatului din fracțiunea Partidului Șor, Denis Ulanov. Sesizarea a fost depusă de socialistul Vladimir Odnostalco care solicită inspectorilor de integritate să verifice dacă Ulanov nu a încălcat regimul de incompatibilitate.

Potrivit lui Odnostalco există bănuiala rezonabilă că Ulanov în perioada deținerii mandatului de deputat își continuă activitatea de avocat, lucru interzis de lege.

”Avocatul oligarhului fugar Șor ori deputatul hoțului de miliarde Șor? Sau și una, și alta! E vorba de parlamentarul Denis Ulanov, în declarația de avere și interese persistă o bănuială rezonabilă că nu a soluționat starea de incompatibile și exercită în continuare funcții incompatibile – activitatea de avocat și mandatul de deputat. De examinarea acestei incompatibilități ar trebuie să se ocupe Agenția Națională de Integritate, pe care am sesizat-o”, anunță Odnostalco pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susține că, în Declarația de avere și interese pentru anul 2019, Ulanov a indicat la capitolul venituri din onorariul de avocat suma de 1 663 000 de lei.

”Precizez că Denis Ulanov a obținut acest venit pe parcursul a primelor 3-4 luni, pană la validarea mandatului și suspendarea activității sale profesionale, însă acesta nu a soluționat starea de incompatibilitate și exercită în continuare funcții incompatibile – activitatea de avocat și mandatul de deputat. Vedem acest lucru prin faptul că, în Registrul cabinetelor avocaților și birourilor asociate de avocați, plasat pe pagina oficială a Ministerului Justiției, activitatea cabinetului avocatului „Ulanov Denis” nu a fost suspendată.

La fel, la capitolul cote-părți în capitalul social al agenților economici observăm că Denis Ulanov indică că deține mai multe cote părți, însă, la capitolul interese personale, deputatul lui Șor nu reflectă calitatea deținută în cadrul agenților economici în cauză, ce reprezintă declararea incompletă a datelor din declarația de avere și interese”, mai scrie Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă