PSRM

02 aprilie 2020

Vladimir Golovatiuc: Economia Moldovei este mai reală. În aceasta constă puterea noastră

În Moldova, piețele de capital nu funcționează în aceeași măsură ca în țările cu economii dezvoltate, economia noastră este mai reală. Aceasta este economia lucrurilor. Ponderea sectorului serviciilor este mai mare de 56%, dar baza este în continuare sectorul producției, iar în aceasta constă puterea noastră.

Despre acest lucru a declarat deputatul fracțiunii PSRM Vladimir Golovatiuc în ediția specială cu Elena Pahomova-Levițchi, difuzată la postul de televiziune NTV, transmite enews.md

„Liderii centrelor financiare ale economiei mondiale, FMI, Banca Centrală Europeană, Banca Mondială spun că lumea este în pragul unei crize economice care va fi mult mai semnificativă decît marea depresie și se preconizează o scădere de 30% a economiei globale. Vreau să informez că calculele care sunt efectuate nu sunt atît de catastrofale”. Într-una din publicații, autorul a declarat că plusul fără îndoială al Moldovei constă în faptul că este o țară subdezvoltată.

Economistul remarcă ce s-a întîmplat în SUA. Literalmente, într-o singură zi, au scăzut prețurile pe piețele bursiere, indicii s-au ridicat. Ei își construiesc toate programele economice bazate pe indici și nu pe viața reală.

„La noi, piețele de capital nu funcționează într-o asemenea măsură, economia este mai reală. Aceasta este economia lucrurilor. Ponderea sectorului serviciilor este mai mare de 56%, dar baza este în continuare sectorul producției, iar în aceasta constă puterea noastră”.

Golovatiuc adresează o întrebare: care sunt sectoarele noastre de economie cu cel mai mare grad de risc, pentru a opri complet sau pentru a reduce semnificativ volumul de activitate și de venituri? Am estimat că aproximativ 80 de mii de oameni din 900 de mii sunt angajați în economia națională. În primul rînd, acestea sunt industriile care lucrează la taxarea materiilor prime și la comenzi ale partenerilor europeni și alți parteneri externi: cablu pentru producătorii de automobile, producție de haine, mobilier, cafenele, restaurante, hoteluri, acesta este sectorul cu amănuntul al produselor nealimentare și acesta este sectorul serviciilor pentru populație, a spus deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă