PSRM

01 iulie 2022

Vlad Batrîncea: Reforma învățământului superior trebuie să fie transparentă

Astăzi, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM a lansat inițiativa de a-l invita pentru audieri în plen pe ministrul Educației și Cercetării cu explicații pe marginea reformei instituțiilor de învățământ superior.

Vlad Batrâncea a menționat că o asemenea reformă nu poate fi efectuată fără a fi dezbătută pe larg cu mediul academic, cu cadrele universitare, cu specialiștii din domeniu cu o transparență maximă.

”Considerăm că o asemenea reformă trebuie să aibă un caracter absolut transparent, ea trebuie să fie dezbătută pe larg și trebuie să fie asumată inclusiv de Parlament”, a menționat Batrîncea.

Deputatul PSRM a subliniat importanța unor universități supuse absorbției. Este vorba despre Universitatea Agrară, Universitatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea din Taraclia etc.

”Considerăm că fiecare din aceste instituții necesită o atenție sporită din partea tuturor și sunt necesare dezbateri și în comisii și, în final, în plen. Propunem includerea în ordinea de zi a audieriii ministrului Anatolie Topală ca să înțelegem și conținutul și calitatea acestei reforme, să ne expunem și să venim cu recomandări și cu sugestii. Credem că în urma acestor dezbateri vor putea fi identificate soluții și de ce nu – noi surse de finanțare”, a remarcat Batrîncea.

Inițiativa nu a acumulat numărul necesar de voturi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă