PSRM

07 februarie 2019

Vlad Batrîncea: Drumurile rele sunt un simbol al guvernării populiste

Reprezentanții Partidului Socialiștilor și ai organizației sale de tineret “Garda Tînără”, au desfășurat pe 7 februarie, flashmob-ul: “Drumuri “bune”. Pentru ce se putea cheltui 1,5 miliarde de lei?”. Flashmob-ul s-a desfășurat în fața Parlamentului Republicii Moldova, unde astăzi are loc ședința plenară.

Amintim, fracțiunea PSRM nu participă la ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest împotriva deciziilor populiste ale majorității parlamentare în ajunul alegerilor din 24 februarie.

Deputatul socialist, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a spus în cadrul flashmob-ului că, drumurile reparate de guvernare din bugetul public au servit doar pînă în luna noiembrie.

“Pentru democrații de la guvernare, iarna, în Republica Moldova a venit pe neașteptate. S-a dovedit că, în Moldova pot fi și înghețuri, ploi. Și, împreună cu ploaia, întregul proiect ambițios al lui Candu-Filip și majoritatea parlamentară, numit „drumuri bune”, a fost spălat.

Dar, pentru toate aceste ambiții, cetățenii Republicii Moldova, au plătit 1 miliard 700 milioane de lei. Și astăzi am venit în fața Parlamentului, unde se află majoritatea parlamentară și unde iarăși se adoptă proiecte populiste și promisiuni generoase pentru popor. Înainte de alegeri, își amintesc că ar trebui oferiți pensionarilor cîte 600 de lei. De ce acești bani nu au fost oferiți pensionarilor în toți acești 10 ani, de cînd regimul este la putere?”, s-a indignat socialistul.

Vlad Batrîncea a constatat că, drumurile stricate sunt simbolul muncii regimului, timp de 10 ani, al populismului. Și acesta este simbolul la ceea ce, a adus această guvernare în decursul celor 10 ani”.

Deputatul PSRM a evidențiat că, nu au fost organizate concursuri publice pentru efectuarea reparațiilor drumurilor, nimeni nu a verificat calitatea acestora, lucru care s-a dovedit a fi estimat la prețuri exagerate. Drept urmare, drumurile au fost spălate de ploaie.

Vlad Batrîncea a remarcat că din acești bani putea fi posibilă construcția a 25 de școli, 45 grădinițe, procurarea a 600 de autobuze noi sau 550 troleibuze noi, reparația capitală a 3000 de blocuri locative, instalarea a 8000 de ascensoare pentru persoanele cu dizabilități, amenajate 45000 de terenuri de joacă, 6000 de complexuri sportive.

“Pentru toate acestea vor fi trași la răspundere, precum și pentru toate promisiunile populiste, înșelarea oamenilor, escrocheriile, pe care oamenii le-au plătit din buzunare timp de 10 ani!”, a conchis Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă