PSRM

25 mai 2023

Vlad Batrîncea: televiziunea publică trebuie să reflecte activitatea opoziției

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a criticat activitatea companiei publice „Teleradio-Moldova” pentru poziția părtinitoare față de guvernare, lipsa pluralismului de opinii și difuzarea știrilor false în cadrul emisiunilor sale, în pofida faptului că este finanțată din banii cetățenilor țării.

Vlad Batrîncea a atras atenția că în rubrica știrilor politice de pe site-ul Companiei, ultimele știri sunt datate cu 27 noiembrie 2022. Mai mult, toate știrile sunt dedicate acțiunilor guvernării.

Vlad Batrîncea a amintit că deputații din toate legislaturile mereu au declarat că televiziunea publică nu trebuie să se transforme în televiziune de partid. Același lucru l-au făcut deputații PAS în 2018-2019 când criticau dur Moldova 1 pentru „promovarea partidului de la guvernare”. Astăzi, când PAS a ajuns la putere, acești deputați laudă televiziunea publică pentru că promovează deja știri despre partidul lor, a menționat vicepreședintele Parlamentului.

Potrivit lui Batrîncea, nu este normal când difuzorul public relatează despre activitățile interne ale partidului de la guvernare și nu asigură pluralismul de opinii. „În același timp, opoziția este prezentată în știri și emisiuni doar în tonalități negative și înțelegem că aceasta este politica editorială”, a spus Vlad Batrîncea.

Deputatul PSRM a amintit că în anul trecut Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, care reprezintă o treime din alegători, a organizat 26 conferințe de presă, nici la una din care televiziunea publică nu a fost prezentă. Nu s-au prezentat reporterii de la Moldova 1 nici la mitingul de protest din 29 decembrie 2022 împotriva deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale de a închide șase posturi TV.

„Televiziunea publică trebuie să reflecte activitatea opoziției, acesta este angajamentul Republicii Moldova față de Consiliul Europei. Și noi nu dorim altceva decât cetățenii să fie auziți”, a concluzionat vicepreședintele Parlamentului.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă