PSRM

21 mai 2020

Vlad Batrîncea va depune o interpelare la Procuratura Generală despre schemele de contrabandă în care este implicat deputatul Iurie Reniță

Vlad Batrîncea va depune o interpelare la Procuratura Generală despre schemele de contrabandă în care este implicat deputatul Iurie Reniță. Despre acest lucru a declarat deputatul PSRM în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 21 mai.

Vlad Batrîncea a menționat că Iurie Reniță este persoana, pentru care Vlad Plahotniuc este Președinte. Anume așa se explică faptul că deputatul Reniță a ieșit cu mai multe atacuri la adresa lui Igor Dodon. Acest lucru s-a întîmplat atunci cînd Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că Plahotniuc este principalul beneficiar al furtului miliardului.

„Prin cine a putut transmite Plahotniuc de peste ocean, această informație? Printr-o persoană de încredere”, a spus Batrîncea.

Deputatul socialist a explicat și legătură dintre Plahotniuc și Reniță.

“Domnule Reniță, mîine fiți atent la interpelarea pe care o fac la adresa Procuraturi Generale. Să explicați cît de bine s-au vîndut țigările Winston în România și cum dvs în poziția de ambasadorul lui Plahotniuc în România ați fost om de legătură la contrabandă”, a declarat Vlad Batrîncea.

Deputatul PSRM a mai precizat că discursurile despre reputație ireproșabilă pot fi ținute doar de oamenii cu reputație ireproșabilă, dintre care Reniță nu face parte.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă