PSRM

22 decembrie 2023

Vlad Batrîncea: nicio „coloană a cincea” nu poate compromite Integrarea Europeană așa cum o fac monopoliștii săi

Președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a criticat însăși ideea creării Centrului pentru comunicații strategice și combatere a dezinformării, structura căruia a fost astăzi discutată în Parlament.

„Nicio ”coloană a cincea” nu poate dăuna mai mult Integrării Europene decât susținătorii și monopoliștii acestui proces. Ei habar nu ce înseamnă standarde europene”, a spus deputatul.

Batrîncea a menționat că în conformitate cu normele juridice europene, denumirea limbii, de exemplu, este o expresie a voinței poporului țării. Oamenii decid cum să-și denumească limba, țara. În același timp, un ministrul de Interne demis, care va conduce acest centru, vede o problemă și dezinformare în faptul că cetățenii Republicii Moldova consideră limba Moldovenească limba lor maternă.

„Bunica și mama mea mi-au spus că limba noastră este Moldovenească. Și cine sunteți voi ca să dictați unei societăți întregi și să-i lipsiți pe toți de dreptul la opinie?”- s-a indignat deputatul.

De asemenea, Vlad Batrîncea s-a interesat cine va decide ce este adevărat și ce nu este adevărat? Cine va stabili adevărul în ultima instanță? Cine va decide dacă cetățenii au dreptul la propria opinie sau nu? Ministrul Revenco? ”Este adevărat că Revenco a fost demisă pentru accidentul tragic de la aeroport sau nu? Nu am primit un răspuns clar în acest sens”.

Deputatul a subliniat că pluralismul de opinii este o normă europeană, dar autoritățile impun cenzura.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă