PSRM

18 martie 2023

Vlad Batrîncea: Maia Sandu a lansat oficial distrugerea democrației în Moldova

Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, a comentat discursul inopinat al Președintelui RM în Parlament, din 17 martie, în cadrul căruia au fost făcute apeluri de a lupta cu opoziția și cei care gândesc altfel.

– Maia Sandu a lansat oficial distrugerea democrației în Moldova.

Vineri, opoziția a declarat boicotarea ședinței în plen a Parlamentului în semn de protest față de modificarea ilegală a Constituției Republicii Moldova de către gruparea PAS.

Fără a respecta normele și procedurile legale, Sandu a decis să transforme ședința parlamentară într-o ședință de partid, în cadrul căreia să judece opoziția, în absența acesteia.

Sandu nu a avut curajul să facă atac la persoană, să inițieze o discuție publică, o competiție de idei și argumente.

Nu are rost s-o inviți la dezbateri căci le va ignora.

Aflându-se în condiții confortabile, Sandu a anunțat despre instaurarea unei ideologii de stat, ceea ce este o nouă încălcare a Constituției.

Sandu a declarat război celor care gândesc altfel, opoziției și a dat indicațiile de rigoare justiției, ceea ce reprezintă o încălcare a Constituției și a legilor Republicii Moldova.

Sandu i-a numit trădători pe toți cei care sunt împotriva cursului și politicii anunțate de ea, ceea ce, de asemenea, este o ilegalitate.

Sandu s-a declarat mai presus decât Constituția, statul și întregul popor.

Dar tot răul spre bine. Acum există o confirmare publică clară că în spatele tuturor fărădelegilor, încălcărilor drepturilor și libertăților democratice și atacurilor asupra Constituției se află Maia Sandu.

Oamenii au înțeles acest lucru deja de mai mult timp. Moldova vrea alegeri anticipate.

Acum acest fapt este de competența Justiției care trebuie să apere Legea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă