PSRM

25 septembrie 2023

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au avut o întâlnire cu Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Yan Wenbin

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin.

În cursul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, subliniind interesul sporit pentru dezvoltarea, intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare dintre țări.

Vlad Batrîncha l-a informat pe ambasadorul Chinei despre situația actuală din Republica Moldova.

Reprezentanții PSRM au remarcat tendințele negative din economia Moldovei, în special scăderea PIB-ului și criza sistemică din sectorul agricol, subliniind necesitatea intensificării raporturilor comerciale cu partenerii din Est, îndeosebi cu cei din China, pentru a depăși această criză.

„Producătorii și exportatorii de produse de înaltă calitate din Moldova sunt interesați în stabilirea unor relații dinamice și eficiente cu partenerii din China, să beneficieze de investițiile și tehnologiile chineze”, a spus Vlad Batrîncea.

Părțile au convenit să continue dialogul și interacțiunea directă în atingerea obiectivelor propuse, inclusiv să intensifice raporturile dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză la nivel interparlamentar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă