PSRM

23 octombrie 2023

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au discutat despre cooperarea în domeniul științei și educației cu reprezentanții Republicii Populare Chineze

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea împreună cu membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari au avut o întrevedere cu directorul Institutului Rusiei, Europei de Est și Asiei Centrale din cadrul Academiei chineze de Științe Sociale, Sun Zhuangzhi și șeful departamentului pentru Ucraina, Belarus și Moldova al acestei instituții, Zhao Huirong.

În cadrul întrevederii a fost discutată necesitatea extinderii schimbului academic și a cooperării în domeniul învățământului superior și secundar între Republica Moldova și Republica Populară Chineză.

„Considerăm o prioritate facilitarea organizării unui schimb direct între cercetători și solicitanți, în special din Republica Moldova în China. Universitățile din Moldova sunt interesate de tehnologii avansate de înaltă calitate pe care China le studiază și le produce, precum și în deschiderea unor laboratoare în baza universităților tehnice și medicale”, a menționat Vlad Batrîncea.

De asemenea, părțile au discutat despre situația politică și social-economică din Republica Moldova și din regiune. În acest context, Olga Cebotari a remarcat creșterea tensiunii sociale în țară pe fondalul reformelor eșuate și al politicii economice promovate de actuala guvernare, exprimându-și încrederea în necesitatea modernizării industriale a țării și păstrarea legăturilor politice și economice tradiționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă