PSRM

09 mai 2021

Vlad Batrîncea: Fascismul este răul, iar 9 mai este Ziua Victoriei!

Ziua de 9 mai este o sărbătoare sfântă, aceasta este memoria istorică a poporului nostru, este ziua în care suntem solidari și uniți și nici o problemă, nici măcar pandemia, nu ne poate opri. Acest lucru a fost declarat de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea, care astăzi participă împreună cu mii de oameni la Marșul Victoriei din Chișinău.

„După cum puteți vedea, atunci când există oameni bine organizați – nici măcar pandemia nu este un obstacol. Se păstrează distanța socială, se poartă măști. Oamenii au considerat necesar să iasă cu portrete ale bunicilor și străbunicilor lor eroici și să participe la acțiunea „Regimentul Nemuritor” până la memorial, să depună flori și să aducă un omagiu învingătorilor, eliberatorilor, celor care ne-au dăruit pacea, au oprit cea mai perfidă  „ciumă” a umanității din istorie – fascismul”, a spus el.

De asemenea, Batrîncea a menționat că astăzi sunt mulți care vor să revizuiască rezultatele istoriei ;i cumva justifică acele evenimente, dar „nu există nicio justificare pentru acest lucru și nici nu poate exista”.

„Fascismul este răul, iar 9 mai este Ziua Victoriei. Aceasta nu este un motiv de întristare, aceasta este victoria, este bucurie pentru milioane de cetățeni ai Uniunii Sovietice. Prin urmare, astăzi, ca în fiecare an, suntem aici, pe drumul tradițional către memorial”, a adăugat el.

Sursa: aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă