PSRM

23 septembrie 2022

Vlad Batrîncea: Singura modalitate de a rezolva problema tarifelor ridicate la gaze este schimbarea guvernării

Răspunzând la întrebarea moderatorului în cadrul emisiunii de la NTV-Moldova cu privire la modul în care cetățenii ar putea fi ajutați în condiția tarifelor ridicate la gaze, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că singura modalitate de a rezolva problema este schimbarea guvernării. Pentru că „de ce ne trebuie un guvern care de fiecare dată spune că nu poate face nimic?”

Vicepreședintele Parlamentului a amintit și despre declarațiile triumfătoare ale reprezentanților Guvernului cu privire la încheierea unui contract „profitabil” cu ”Gazprom” în condițiile părții moldovenești. El a menționat că acțiunile neprofesionale ale autorităților au dus la o creștere rapidă a tarifelor la gaze.

„Avem nevoie de negociatori profesioniști, trebuie să negociem, așa cum fac alte țări din regiunea noastră. Aceste țări au contracte pe termen lung. Vorbim despre Austria, Germania sau Ungaria, care, fiind membri ai Uniunii Europene și NATO, au găsit modalitatea de a negocia.

Dar când încercăm să vorbim despre asta cu reprezentanții PAS, ei recurg la ritorica deja uzată că nu vor să meargă la Moscova și să se umilească acolo. Dar cine spune că trebuie să te umilești în cadrul negocierilor? Sunt niște relații comerciale, iar politicienii și diplomații au menirea de a găsi soluții în situații dificile”, a subliniat vicepreședintele Parlamentului.

Vlad Batrîncea a amintit și de inițiativa socialiștilor de a lichida ANRE, care activează în detrimentul consumatorilor de energie, adică în detrimentul cetățenilor țării, și costă zeci de milioane de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă