PSRM

28 aprilie 2023

Vlad Batrîncea – deputaților PAS: Propagandă este ceea ce faceți voi

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a criticat dur guvernarea, care luptă cu canalele TV și opoziția, cu dușmanii externi și interni, incită la ură, în loc să rezolve problemele socio-economice din țară, să implementeze o reformă reală a justiției.

În cadrul examinării în Parlament a proiectului de lege pentru denunțarea unor acorduri privind crearea și activitatea Teleradiocompaniei Interstatale ”MIR”, Vlad Batrîncea a menționat că țara noastră, alături de alte state, este cofondator al acestei companii de televiziune. În calitate de cofondator, Republica Moldova are obligația de a participa la conducerea acestei companii, la elaborarea politicii editoriale.

Potrivit deputatului, statutul acestei companii prevede producerea doar a programelor umanitare și socio-economice și interzice promovarea unor subiecte militariste. Și dacă ar fi apărut o emisiune cu un conținut ”rău”, guvernul, în calitate de cofondator, putea interveni în această situație.

Dar acest lucru nu s-a întâmplat deoarece „vă plac doar posturile TV care reflectă exclusiv activitatea PAS, cum ar fi Moldova 1”, a spus Vlad Batrîncea, subliniind că această companie publică de televiziune s-a transformat într-un canal de partid.

„Propagandă este ceea ce faceți voi. În fiece zi vorbiți despre opoziție și nu despre problemele socio-economice, despre problemele oamenilor. Cu cine vă luptați? Cu cetățenii proprii, cu propria țară? Și unde sunt rezultatele voastre? Unde sunt acele „vremuri bune”? Arătați-le. Fără dușmani interni și externi, voi nu aveți despre ce vorbi”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele a atras atenția asupra faptului că, în loc să fie investigat furtul miliardului și să fie returnați banii furați, reprezentanții guvernării beau cafea cu cei care au emis garanții bancare pentru acest furt și „voi nu vedeți niciun conflict de interese în acest caz.”

Vlad Batrîncea a îndemnat deputații PAS să nu țină lecții opoziției, ci să muncească în interesul țării.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă