PSRM

19 aprilie 2019

Vlad Batrîncea: Suntem gata să formăm grupul de lucru, dar acesta trebuie să fie pentru constituirea majorității parlamentare

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, spune că PSRM este gata să formeze un grup de lucru așa cum a propus blocul ACUM, dar acesta trebuie să fie pentru constituirea majorității parlamentare, stabilirea agendei și pentru partajarea responsabilităților în stat cum ar fi prim-ministrul, președintele Parlamentului, componența cabinetului de miniștri. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

„Timp este puțin și sperăm mult că cei din ACUM vor analiza la rece situația și vor înțelege un lucru – că această poziție nu va fi schimbată și că vor fi anticipate. Însă propunerea Consiliului partidului este foarte clară – creăm majoritate parlamentară și conducem statul Republica Moldova”, a declarat politicianul.

Potrivit lui, atunci când o inițiativă este votată de 51 de deputați deja juridic aceasta se numește majoritate parlamentară.

„De ce blocul ACUM face o tragedie din crearea acestei majorități chiar nu putem înțelege”, spune Vlad Batrîncea.

Parlamentarul spune că o eventuală agendă dintre blocul ACUM și Socialiști ar putea să fie scrisă pe hârtie și semnată pentru a nu exista mai multe interpretări.

„Pe noi nu ne interesează când cineva vrea să obțină control în stat, să obțină toate funcțiile pe care Parlamentul le numește la primele ședințe și după care să spună că ei cu socialiștii nu au nimic în comun”, afirmă deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă