PSRM

30 iulie 2019

Vlad Batrîncea: Societatea așteaptă eliberarea organelor procuraturii de influența politică

Parlamentul a votat pentru candidatura procurorului adjunct al Chișinăului, Dumitru Robu, în calitate de candidat la funcția de procuror general interimar al Republicii Moldova, propus spre aprobare președintelui țării.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM a susținut numirea procurorului general interimar, deși consideră că aceasta este o decizie tardivă.

Președintele fracțiunii, Vlad Batrîncea, a menționat că întreaga societate așteaptă eliberarea organelor procuraturii o dată pentru totdeauna, oamenii așteaptă ca organele de drept să ia măsuri împotriva infractorilor care au comis furturi bancare, care au efectuat privatizarea ilegală a proprietății statului etc.

„Societate este indignată că acele organe de drept nu au întreprins nimic și mai mult, au acoperit acele scheme cu caracter criminal și acele furturi”, a spus Vlad Batrîncea.

Deputatul a amintit că 600 de procurori ai republicii au semnat recent în favoarea Partidului Democrat. El a venit cu un apel către viitorul procuror general, care urmează să fie numit de Președintele Republicii Moldova, să demonstreze tărie de caracter pentru a elibera instituția procuraturii de influența politică.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă