PSRM

15 martie 2023

Vlad Batrîncea și Olga Cebotari au participat la Forumul Mondial al partidelor politice, desfășurat în regim online

Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al Partidului Socialiștilor, au participat la Forumul Internațional al partidelor politice, cu genericul „Calea către modernizare: responsabilitatea partidelor politice”, organizat de Partidul Comunist Chinez, în regim online. La eveniment au luat parte circa 500 de reprezentanți ai formațiunilor politice din întreaga lume.

În cuvântul său de salut, Xi Jinping, Președintele Republicii Populare Chineze, Secretar General al Partidului Comunist Chinez, a remarcat rolul hotărâtor al partidelor politice în modernizarea și dezvoltarea civilizației mondiale, invitând participanții să se alăture inițiativei sale ”Civilizația globală”.

Participanții la dialog au făcut schimb de experiențe, planuri și strategii în domeniul consolidării democrației, a creării unei ordine sociale și politice echitabile, precum și a modernizării sistemelor economice naționale.

Republica Populară Chineză este unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova, care a oferit asistență substanțială Republicii Moldova în domeniul luptei cu pandemia de COVID-19, în modernizarea sistemelor tehnice și energetice, precum și în realizarea mai multor proiecte sociale și umanitare importante în Moldova, inclusiv la sugestia PSRM.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a stabilit relații strânse de colaborare cu Partidul Comunist Chinez, începând cu anul 2015. Pe parcursul anilor au fost organizate mai multe evenimente comune, inclusiv vizite reciproce.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă