PSRM

20 iunie 2023

Vlad Batrîncea și Adela Răileanu s-au întâlnit la Strasbourg cu raportorii APCE pentru Moldova

Astăzi, la Strasbourg, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, și Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, au avut o întrevedere cu raportorii APCE pentru Moldova Zanda Kalnina-Lukasevica și Pierre-Alain Fridez. Întrevederea a avut loc la solicitarea deputaților socialiști în calitate de opoziție.

În cadrul discuțiilor părțile au abordat mai multe chestiuni legate de promovarea reformei justiției în Moldova, pachetul de legi privind reforma SIS, libertatea de exprimare.

Deputații socialiști au informat oficialii europeni despre politizarea procesului de reformare a justiției de către guvernarea PAS, în special trunchierea legii Procuraturii și CSM. De asemenea, socialiștii au comunicat despre pericolele la adresa democrației și a drepturilor și libertăților cetățenilor prin impunerea pachetului de legi SIS și ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În context, deputații PSRM au relatat despre subordonarea politica a media moldovenești și lichidarea presei independente.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă