PSRM

21 iunie 2023

Vlad Batrîncea și Adela Răileanu au avut o întrevedere cu Pierre Garonne, reprezentant al Comisiei de la Veneția

La Strasbourg, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, și Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, au avut o întrevedere cu Pierre Garonne, șeful Diviziei „Alegeri și referendum” din cadrul Comisiei de la Veneția.

În cursul dialogului, deputații socialiști au informat despre multiplele abuzuri admise de guvernarea PAS în procesul de reformare a justiției. În special, Vlad Batrîncea s-a referit la acțiunile de subordonare politică a CSM, CSP și Curții Constituționale. Vicepreședintele a remarcat că în goana de a subordona instituțiile statului care trebuie să fie independente și inamovibile, puterea de la Chișinău aprobă legi cazuistice fără a ține cont de legislație, Constituția RM și expertiza Comisiei de la Veneția.

Totodată, deputatul socialist a subliniat că aprobarea unor legi importante pentru societate se face în lipsa unui consens larg în societate și a unor dezbateri veritabile pe marginea proiectelor.

De asemenea, Vlad Batrîncea a atras atenția asupra intenției guvernării de a urgenta aprobarea pachetului de legi SIS care contravin normelor unui stat de drept, încalcă grav drepturile și libertățile fundamentale ale omului și legalizează activități de imixtiune în viața privată a cetățenilor.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă