PSRM

29 noiembrie 2018

Vlad Batrîncea: Primul proiect al PSRM în noul legislativ se va referi la imposibilitatea de „cumpărare” a deputaților

La una dintre primele ședințe ale Parlamentului de legislatură nouă Partidul Socialiștilor va propune spre adoptare un proiect de lege care va prevedea că dacă un deputat părăsește fracțiunea pe listele căreia a fost ales, acesta va fi privat de mandatul de parlamentar. Despre aceasta a anunțat deputatul socialist Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Pentru a pune capăt turismului politic și procesului de cumpărare-vânzare a deputaților, noi avem două proiecte sistemice. Primul – la încercarea de a părăsi fracțiunea deputatul pierde mandatul. Al doilea – modificarea Constituției astfel ca Republica Moldova să devină stat prezidențial”, spune Vlad Batrîncea.

În al doilea caz, oamenii aleg președintele care este șeful puterii executive, numește Guvernul. „Este clar cine conduce țara, iar Parlamentul pur și simplu adoptă legi, coduri, îmbunătățește legislația și atunci va dispărea însăși natura acestei corupții printre deputați pentru că nu vor numi Guvernul, nu vor influența procesele pentru care sunt acum cumpărați”, a menționat parlamentarul.

Potrivit lui, schimbarea formei de guvernare este ceea ce își doresc oamenii. „Oamenii vor să vadă o putere clară, vor să înțeleagă faptul că dacă au votat pentru președinte, el și conduce țara”, a notat politicianul. Deputatul spune că este ferm convins că această modificare va fi susținută de cetățeni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă