PSRM

25 iulie 2017

Vlad Batrîncea: Politicile de genocid social au condus la probleme în educație

Politicile de genocid social la care am fost martori în ultimii ani au dus la depopularea țării, ceea ce a condus și la probleme în educație, a declarat deputatul în Parlament din partea fracțiunii PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul conferinței de presă susținută pe data de 24 iulie, cu privire la bilanțul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

”Atunci când este o situație tristă în sfera economică și socială,  este o situație tristă și în educație. Dacă în 2009, Guvernul Greceanîi preconiza din bugetul public 11 mii de locuri de studii la buget, anul acesta vor fi 4800. În acest an, doar 10 mii de copii au trecut examenul de bacalaureat. În perspectivă dispare și învățământul superior din țară”, a menționat deputatul.

Potrivit lui, după reforma de optimizare a școlilor a Maiei Sandu, a ajuns timpul și instituțiilor de învățământ superior. Sistemul de educație s-a transformat într-o pedeapsă pentru copii. Numai in ultimii 3 ani, peste 30 de mii de copii au rămas cu certificat academic, fără ca statul să le ofere o alternativă.

”Cei mai mulți copii au picat examenul de bacalaureat în raioanele unde a fost implementată reforma Maiei Sandu.  Prin urmare, avem mii de copii care nu pot primi studii de calitate, avem mii de pedagogi care sunt puși în condiții umilitoare, pentru că nu pot oferi copiilor cunoștințe adecvate. Nu avem o conducere a Ministerului care să aibă o pregătire suficientă”, a spus Vlad Batrîncea.

Socialistul a menționat că împreună cu Ministerul Educatiei au venit cu un șir de propuneri prin care vor revizui grila de evaluare la BAC și vor adapta testele conform programului studiat de elevi.

În concluzie, deputatul a menționat că Partidul Socialiștilor pregătește un șir de propuneri cu privire la majorarea salariilor și crearea condițiilor de muncă decente pentru profesori.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă