PSRM

07 decembrie 2018

Vlad Batrîncea: PDM pregătește un scenariu de nerecunoaștere a alegerilor din 24 februarie

La 7 decembrie, Partidul Democrat a învinuit Partidul Socialiștilor pentru campania falsă și pentru începutul agitației electorale înainte de termenul prevăzut de lege, prin emiterea unui comunicat de presă.”Contextul acuzațiilor democraților este evident și superficial”, a menționat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

„1. Toate sondajele demonstrează că PDM nu are șanse de a păstra majoritatea parlamentară și de a controla guvernarea după alegeri. Este o probabilitate mare că PSRM va deține majoritatea.

2. Dacă nici un partid nu va deține majoritatea parlamentară în rezultatul alegerilor, atunci nimeni nu va dori să formeze o coaliție cu PDM. În acest caz, alegerile parlamentare anticipate pentru a doua jumătate a anului 2019, sunt inevitabile, în urma cărora șansele PSRM vor crește și mai mult, iar șansele PDM vor scădea.

3. Astfel, PDM încearcă să pregătească din timp scenariul de nevalidare a alegerilor din 24 februarie, pentru a desfășura alegeri anticipate în martie- aprilie, atît timp cît mai dispun de resurse financiare și administrative.

4. PSRM nu desfășoară agitație electorală. În cazul în care democrații se referă la procedura primaries, pe care PSRM încă nu a finalizat-o, atunci este vorba despre o procedură internă de alegere a presupușilor candidați pentru participarea la alegerile parlamentare. Ei vor putea fi numiți candidați oficiali după aprobarea Consiliul Republican al PSRM. Iar acest lucru va avea loc după începutul campaniei electorale. „

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă