PSRM

22 iulie 2022

Vlad Batrîncea: Moldova trebuie să-și consolideze neutralitatea

”În contextul acțiunilor militare din regiune Moldova trebuie să-și consolideze neutralitatea, care este pentru țara noastră ca o umbrelă, or atunci când încercăm să jucăm cu cineva împotriva la altcineva – noi devenim vulnerabili”, – este părerea lui Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, secretar executiv al PSRM, exprimată în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune.

Potrivit lui Vald Batrîncea, ideea de a cheltui banii publici și de a ne împrumuta pentru achiziționarea unor echipamente militare este greșită, or prin astfel de acțiuni Moldova nu va deveni o supraputere militară. Misiunea guvernării este de a avea grijă de statul nostru mic, de a asigura pacea. Iar pentru aceasta trebuie de consolidat neutralitatea.

Vlad Bătrîncea și-a exprimat regretul că legea cu privire la consolidarea neutralității, propusă de socialiști, a fost interpretată eronat și populist, inclusiv de Maia Sandu, care a afirmat că avem acest lucru în Constituție.

”Dar este o aberație căci Legea Supremă prevede anumite cutume, o anumită voință care este transpusă prin acte normative. Avem sute de acte normative care realizează această voință supremă și doar neutralitatea nu are nicio descifrare în lege. Nu este clar ce presupune neutralitatea prin prisma diplomației, pentru ministerul de Externe, ministerul Apărării, ministerul de Interne. Care ar fi comportamentul unei țări neutre și reprezentanților țării noastre pe platformele internaționale. Toate acestea trebuie să fie stipulate în lege.”, a concluzionat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă