PSRM

29 aprilie 2022

Vlad Batrîncea, la întrevederea cu ambasadorul SUA: Stabilitatea și pacea în țară poate fi asigurată doar în baza statutului de neutralitate al Republicii Moldova

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, Secretarul executiv al PSRM, a avut, vineri, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

Oficialii au discutat despre evenimentele de ultima oră în contextul securității regionale și impactul acestora asupra Republicii Moldova, inclusiv gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

Vlad Batrîncea a prioritizat păstrarea stabilității și păcii în țară în baza statutului de neutralitate a Republicii Moldova. Vicespeakerul a reiterat că în situația actuală, extrem de dificilă, toți factorii politici și decidenți din Republica Moldova trebuie să manifeste unitate și să acționeze consensual pentru a asigura bunăstarea cetățenilor țării.

Un alt subiect vizat a fost cel privind reglementarea transnistreană, fiind reconfirmat angajamentul de soluționare pașnică a problemei transnistrene cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. În lumina ultimelor evenimente, Vlad Batrîncea a subliniat că incidentele din stânga Nistrului sunt provocări menite să destabilizeze situația în regiune.

Vicepreședintele Parlamentului și-a exprimat aprecierea pentru colaborarea fructuoasă îndelungată dintre Republica Moldova și SUA, în special suportul oferit în consolidarea democrației și statului de drept, și a optat pentru dezvoltarea și extinderea relațiilor bilaterale în continuare.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă