PSRM

16 februarie 2018

Vlad Batrîncea: În următorul Parlament vom iniția trecerea la republică prezidențială

În următorul Parlament socialiștii vor iniția modificarea Constituției astfel ca Republica Moldova să treacă de la regim parlamentar la regim prezidențial de conducere. Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Sperăm, dar și credem că acest proiect de modificare a Constituției, de trecere a Republicii Moldova la stat prezidențial este unul de perspectivă”, a declarat parlamentarul. Potrivit lui, în situația Republicii Moldova doar un președinte puternic poate asigura o democrație adevărată și o justiție independentă.

Deputatul susține că într-un stat prezidențial președintele este capul puterii executive, dar Parlamentul rămâne pentru a aproba legi. „Sistemul rămâne. Parlamentarism, dezbaterea proiectelor, legislația va fi obligatoriu aprobată de Parlament, doar se echilibrează sistemul”, a menționat Vlad Batrîncea.

Parlamentarul a menționat că în luna noiembrie 2017 PSRM a început o campanie de colectare a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă