PSRM

29 ianuarie 2022

Vlad Batrîncea: În ultimul timp se creează impresia că doamna Maia Sandu este președintele Ucrainei

Președintele Maia Sandu trebuie să fie abilă și să poată să găsească limbă comună atât cu europenii, cât și cu partenerii ruși, pentru a apăra interesele cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, la postul de televiziune NTV Moldova.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a criticat inactivitatea șefului statului în subiectul negocierii unui preț accesibil la gaz pentru cetățenii Republicii Moldova. Batrîncea a declarat că Sandu a ignorat șapte ocazii să se întâlnească cu omologul său rus și să discute despre un contract mai bun de achiziție.

”Maia Sandu trebuia să găsească timp, să accepte invitațiile, să fi participat la summit-ul CSI sau pur și simplu să telefoneze. Trebuie să poarte negocieri, oricât de dificile nu ar fi ele. În ultimul timp se creează impresia că doamna Maia Sandu este președintele Ucrainei. Moldova este un stat neutru. Vedem ce se întâmplă în regiune și asta ne îngrijorează, dar Moldova nu trebuie să fie parte a conflictelor. Suntem o țară mică și avem destule probleme. Poziția Moldovei nu este determinantă în jocul marilor puteri, iar Maia Sandu trebuie să fie mai modestă în declarațiile sale geopolitice și să nu intervină acolo unde nu trebuie, dar să găsească soluții pentru problemele din țara sa, așa, de exemplu, cum a făcut Bulgaria, care de altfel este o țară membră NATO și UE, dar care a obținut un preț bun la gaz. Trebuie să găsim limbă comună și cu europenii și cu partenerii ruși. Dar ceea ce văd în ultimul timp mă pune în gardă. Oamenii sunt speriați. Pe lângă prețurile și tarifele mari, oamenii au început să fie speriați și cu un război”, a declarat deputatul BCS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă