PSRM

18 februarie 2022

Vlad Batrîncea: Ieri Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA și a doua zi Guvernul decide cu privire la Stadionul Republican, fără transparență și fără claritate

„Ieri Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA și a doua zi Guvernul decide cu privire la Stadionul Republican, fără transparență și fără claritate”. Despre aceasta vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, a declarat în timpul protestului, în fața Guvernului, unde Blocul politic al Comuniștilor și Socialiștilor și-au expus dezacordul față de vânzarea Stadionului Republican.

„Am venit cu o întrebare logică, doamna președinte Maia Sandu, ce ați construit în R.Moldova? Dați măcar un exemplu, o instituție, un bloc – zero! Închiderea școlilor, optimizarea spitalelor, a primăriilor, e tot ce puteți face. Azi nu e vorba doar de o ambasadă, e vorba de călcarea în picioare a Constituției R.Moldova. Atunci când e vorba de un bun public, trebuie să fie licitație, ca oamenii să știe la ce preț se vinde bunul public. Amintim că proiectul de lege de a vinde stadionul ambasadei SUA a fost votat de Plahotniuc. În 2020, Parlamentul, la inițiativa noastră, a abrogat acest proiect de lege și stadionul s-a întors în proprietatea publică, iar deputații Maiei Sandu au mers la Curtea Constituțională și au abrogat legea votată de noi. Ieri Maia Sandu se întâlnește cu ambasadorul SUA și a doua zi Guvernul ia o asemenea decizie, fără transparență și fără claritate. Așa nu trebuie să activeze un Guvern al R.Moldova și acesta nu este un președinte al Republicii Moldova”, a declarat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă