PSRM

16 februarie 2023

Vlad Batrîncea: Guvernării nu-i pasă de democrație, ei vor utiliza toate mijloacele ca să se mențină la putere. Vrem anticipate!

Fracțiunea BCS a susținut un briefing în cadrul căruia au condamnat practica rușinoasă a majorității parlamentare de a limita dreptul deputaților de a se expune.

Vlad Batrîncea, vice-președintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM a menționat că ”Astăzi am asistat la un exercițiu foarte rușinos când s-a încălcat și Constituția și jurisprudența Curții Constituționale care a explicat că nu poate fi îngrădit dreptul deputatului de a vorbi în Parlament.”

Batrîncea consideră că astfel guvernarea s-a transformat într-un regim care este gata să recurgă la orice mijloace ca să se mențină la putere.

Batrîncea a îndemnat mass-media să analizeze programul guvernării, care este un document modest, scris pe genunchi, deoarece cei de la guvernare erau preocupați de alte probleme precum convingerea deputaților să asigure susținere noului guvern, precum și să împartă fotoliile de miniștri. ”Nu este vorba de interesul poporului ci de interese banale personale și de grup”.

Potrivit lui Batrîncea Guvernul Recean a fost instaurat cu încălcări de lege și ale Constituției. Parlamentul a fost ignorat, s-au mimat consultările cu fracțiunile parlamentare, iar guvernul a fost investit în câteva ore ceea ce este o încălcare a legilor, a Constituției și a jurisprudenței Curții Constituționale.

”După închiderea televiziunilor am ajuns că nici deputații nu mai pot vorbi în Parlament. Vom protesta și nu vom permite instaurarea acestui regim. Republica Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate”, a concluzionat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă