PSRM

10 mai 2022

Vlad Batrîncea: Guvernarea trebuie să înțeleagă, propaganda și încercările de a speria cetățenii are un efect invers

Numărul record de participanți la Marșul Victoriei, care s-a desfășurat în data de 9 mai în Capitală, demonstrează că orice propagandă, orice încercare de a speria și de a intimida cetățenii va avea un efect invers pentru guvernarea PAS. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune “Primul în Moldova”.

„Indiferent de sperietoarele pe care le-a lansat mașina de propagandă a guvernării și care timp de câteva săptămâni, zilnic, speria oamenii că în data de 9 mai vor fi provocații, că evenimentul poate degenera în ceva groaznic, în dezordini în masă, am văzut că acțiunea s-a desfășurat civilizat și a fost organizată la cel mai înalt nivel.

La eveniment au participa zeci de mii de oameni, asta ne vorbește despre faptul că cetățenii au dat curs, acești oameni au demonstrat că sunt civilizați, că sunt oameni ai ideei, oameni care știu clar unde și de ce se duc.

Trebuie să recunoaștem că cetățenii au rezistat și în fața propagandei care a încercat să rescrie istoria, să explice că Marele Război pentru Apărarea Patriei ar avea careva legături cu ceea ce se întâmplă azi în Ucraina.

Oamenii au dat dovadă de respect față de istorie și față de rudele sale, care au căzut în acel război.

Guvernarea a călcat pe aceleași greble: în urma intimidărilor și sperietorilor oamenii au s-au mobilizat și au ieșit într-un număr și mai mare. Guvernarea trebuie să înțeleagă că orice propagandă, orice încercare de a speria cetățenii va avea un efect invers”, a declarat Vlad Batrîncea.

Precizăm că la Marșul Victoriei, care s-a desfășurat de 9 mai în Capitală, au participat peste 25 de mii de cetățeni. Evenimente similare au fost în mai multe localități din țară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă