PSRM

11 noiembrie 2021

Vlad Batrîncea, despre propunerea PAS de a respinge raportul CA: Un act de răfuială politică și un precedent periculos

Un act de răfuială politică și un precedent periculos. Așa a calificat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, propunerea majorității PAS de a da vot negativ pentru raportul anual al Consiliului Audiovizualului (CA), care, potrivit noilor modificări efectuate de PAS la Codul Serviciilor Media, va duce la demiterea CA.

”Atunci când vorbim de prezentarea poziției în media, v-ați simțit confortabil fiind trei-patru dintr-un singur partid într-un studio, cu prezentatorul emisiunii care a făcut partizanat pentru partidul PAS și fără a fi prezent un reprezentant al socialiștilor sau guvernului Chicu la acel moment. Ați venit cu mesaje pline de minciună, ură, în societatea a dominat acea ură, care ați transmis-o prin intermediul televiziunilor afiliate. Astăzi aveți posibilitate să simțiți acea atmosferă de ură pe propria piele și este doar un început”, a declarat Batrîncea.

Socialistul a amintit că anume partidele de dreapta au închis, în 2012, un canal de opoziție, au persecutat jurnaliștii prin pornirea dosarelor penale și au instaurat cenzura.

”Astăzi asistăm la un act de răfuială politică ca să prezentați în media că ați făcut dreptate. Ce fel de dreptate? Ce calitate de management veți oferi acestei instituții, de unde veți lua profesioniști, cum veți aplica sancțiunile”, a întrebat deputatul.
Batrîncea a atras atenția că majoritatea PAS încalcă legea, nu prezintă niciun concept și mecanism de asigurare a transparenței în mass-media.

”Cum va arăta acest rai în media, când aveți jurnaliști afiliați, când ați avut finanțări prin persoane terțe a unor media”, a continuat socialistul.

Deputatul PSRM a declarat că acțiunea de astăzi a majorității PAS în raport cu CA va avea urmări nefaste.

”Ce faceți astăzi este un precedent periculos, atunci când tăceți că a venit o notă informativă de la o organizație importantă europeană, când modificați legea ce ține de o instituție publică independentă fără a ține cont și fără a informa. Nu mai vorbesc că trebuie coordonate anumite proiecte de lege în conformitate cu acordul de asociere. Din punct de vedere juridic și politic, este o aberație ceea ce faceți. Sunteți guvernare și trebuie să răspundeți în fața cetățenilor pentru minciunile pe care le-ați lansat, atunci când ați promis pensii, salarii, viață mai bună.

Astăzi cetățenii vă întreabă unde este. Ce o să faceți cu acele televiziuni? Să conștientizați un lucru că sunteți guvernare, nu mai sunteți opoziție și ca guvernare să vă asumați fiecare pas și să răspundeți în fața cetățenilor pentru ceea ce faceți.

Guvernarea este ceva foarte temporar. De la guvernare până în opoziție este un singur pas”, a declarat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă