PSRM

24 martie 2017

Vlad Bătrîncea: Cei care vor lichidarea statalității RM trebuie să fie ridicați de procurori

Astăzi în cadrul ședinței Parlamentului RM, fracțiunea Partidului Liberal a solicitat includerea pe ordinea de zi a ședinței de plen a proiectului cu privire la declararea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România drept sărbătoare națională.

Proiectul care a fost înregistrat acum cîteva zile la Parlament a stîrnit mai multe critici din partea fracțiunilor parlamentare dar și a speakerului Andrian Candu care a menționat că liberalii vor să introducă pe ordinea de zi un proiect care nu are nici raportul comisiei și nici avizul Guvernului ceea ce este o încălcare a regulamentului legislativului.

Fracțiunea PSRM, PCRM și PD s-au pronunțat categoric împotriva acestui proiect iar fracțiunea PLDM a menționat că îl va susține chiar dacă pare a fi un fel de glumă a liberalilor.

Liderul PL a solicitat totuși introducerea proiectului pe ordinea de zi.

La rîndul său deputatul PSRM Vlad Bătrîncea a menționat că cei care doresc lichidarea statalității RM trebuie să fie ridicați de procuror.

„Cerem ca organele de stat să se autosesizeze pe acest caz și dacă liberalii consideră că statul,  Parlamentul și Guvernul RM trebuie lichidat atunci aici trebuie să vină Procurorul și să ceara ridicarea imunității ca să-i lipsim de mandate.

Cu toții cunoaștem că Partidul Liberal s-a prăbușit în rating și prin asemenea metode vor să ajungă la un scor de măcar 3% de încredere a cetățenilor, dar aceste încercări sunt sortite eșecului. Această formațiune este în ultima sa legislatură de aceea nu trebuie să-i acordăm mare atenție și să mergem regulamentar pe ordinea de zi”, a declarat Bătrîncea.

În final fracțiunea PL a renunțat la includerea inițiativei sale pe ordinea de zi a legislativului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă