PSRM

12 aprilie 2022

Vlad Batrîncea: BCS nu va susține prelungirea stării de urgență dacă aceasta va urmări scopuri politice

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, dacă aceasta va avea interese politice. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Secretarul executiv al PSRM a declarat că, la 24 februarie, BCS a susținut solicitarea Guvernului de a declara stare de urgență în țară pentru a ajuta poporul ucrainean și pentru a menține echilibrul în societate. Însă acum, dacă Guvernul va dori să aibă mâna liberă pentru a adopta unele decizii politice, ocolind Parlamentul, opoziția nu va susține acest proiect.

”Starea de urgență oferă Executivului posibilitatea de a lua decizii peste cadrul legal, atunci când este necesar să intervină cu acțiuni de urgență. În situația în care această stare de urgență este folosită în scopuri politice, evident că nu vom susține și vom argumenta în plen de ce nu vom susține de data aceasta. Noi am dorit un consens, să ajutăm cetățenii din Ucraina, să asigurăm echilibrul în societate. Ceea ce propune astăzi guvernarea nu este despre echilibru”, a declarat deputatul.

Vlad Batrîncea a menționat că în prezent guvernarea schimbă accentele de pe problemele stringente cu care se confruntă cetățenii, printre care creșterea prețurilor și veniturile mici, deficitele bugetare cu care se confruntă administrațiile locale, pe unele care dezbină societatea, cum ar fi proiectul PAS cu privire la asigurarea spațiului informațional.

Amintim, premierul Gavrilița a declarat că va merge în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență, care urmează să expire în data de 24 aprilie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă