PSRM

30 martie 2023

Vlad Batrîncea: ați ratat șansa unică să consolidați societatea și să arătați că sunteți buni

Astăzi, în luarea sa de cuvânt pe marginea prelungirii stării de urgență, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM a învinuit actuala guvernare de lipsă de responsabilitate, de lipsa unor acțiuni concrete de îmbunătățire a situației din țară.

Potrivit lui Batrîncea, având la dispoziție toate instrumentele necesare, 63 de mandate în Parlament, Președinția, toate structurile de forță, guvernarea nu a întreprins nimic pentru a susține populația și mereu a fost în căutarea unor motive care ar i-ar împiedica să fie eficienți.

”Ne-am așteptat la măsuri economice concrete, Dle Recean, dar ați ratat ocazia să demonstrați că sunteți diferit de guvernul anterior. Nu ați întreprins nimic pentru a opri creșterea prețurilor. Ați ajutat petroliștii, băncile. Și nu ați venit în Parlament cu măsuri concrete de susținere a economiei și a cetățenilor”, a menționat Batrîncea.

Totodată Batrîncea a atenționat că țările care întroduc stări de urgență trebuie să raporteze Parlamentului și sunt sub monitorizarea ONU. ”Vom informa ONU ce rapoarte am primit la Parlament”, a concretizat Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a amintit că în campania electorală PAS a promis o viață mai bună, pensii și salarii decente, creștere, dezvoltare, dar în rezultat au fost create ministere noi, miniștri schimbați peste noapte, fără a raporta în Parlament, zero rezultate.

”Va trebuie să răspundeți pentru acest mandat oferit de cetățeni. Ați ratat o ocazie unică să consolidați societatea și să arătați că sunteți buni”, a concluzionat Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă