PSRM

15 decembrie 2023

Vlad Batrîncea a solicitat retragerea din discuții a proiectului de lege de modificare a regulamentului Parlamentului

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a solicitat de la tribuna parlamentului retragerea proiectului de lege propus de Ministerul Justiției privind modificarea regulamentului Parlamentului cu referire la procesul de elaborare și promovare a proiectelor actelor normative.

Președintele Parlamentului a atenționat că majoritatea parlamentară intervine cazuistic în Regulamentul Parlamentului, fără a avea careva dezbateri la subiect, la fel cum s-a procedat și cu Codul de conduită a deputatului.

Deputatul socialist a menționat că proiectul de lege dat contravine practicii europene creând noi bariere în exercitarea dreptului deputatului la inițiativă legislativă: ”Vedem o obstrucționare a dreptului la inițiativă a deputatului, deoarece se complică procesul de înaintare a inițiativelor legislative”.

De asemenea, Vlad Batrîncea s-a exprimat împotriva prevederilor ce prevăd excluderea traducerii actelor normative în limba rusă: ”Oamenii achită impozite pentru a avea acces la informație”.

Vicepreședintele Parlamentului a subliniat că proiectul de lege generează probleme inutile noi, chemând deputații să retragă acest proiect și să se revină la Codul Parlamentar.

Majoritatea parlamentară a respins această inițiativă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă