PSRM

13 iulie 2023

Vlad Batrîncea a propus excluderea proiectului privind crearea „Ministerului adevărului” de pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, a propus excluderea din ordinea de zi a ședinței Parlamentului a proiectului de lege privind crearea Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, sau așa cum este numit în popor – „Ministerul Adevărului”.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, crearea unei asemenea structuri este un atac la adresa democrației în Republica Moldova și un precedent foarte periculos de încălcare a drepturilor și libertăților omului.

Vicepreședintele consideră că există suficiente organizații în țara noastră care monitorizează situația din acest domeniu și nu are rost să creăm un alt centru care să sterilizeze spațiul public.

„Iar banii destinați creării acestei structuri ar trebui oferiți pensionarilor, agricultorilor, deținătorilor de patentă. Și atunci, oamenii poate vor critica mai puțin autoritățile țării pe rețelele de socializare”, a spus Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii BCS a subliniat că oamenii au dreptul să critice acțiunile autorităților și să-și exprime poziția pe rețelele de socializare și alte resurse disponibile în Republica Moldova după închiderea a șase posturi de televiziune.

Majoritatea parlamentară PAS nu a susținut propunerea fracțiunii BCS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă