PSRM

16 martie 2023

Vlad Batrîncea a criticat reforma justiției implementată de PAS

Astăzi, în contextul votării în prima lectură a proiectului de lege cu privire la Curtea Supremă a Justiției, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, a criticat reforma justiției promovată de PAS.

Vlad Batrîncea a menționat că astăzi în Republica Moldova sistemul justiției, al procuraturii este blocat pentru că metodele aplicate de guvernarea PAS nu se deosebesc cu mult de cele ale lui Plahotniuc, la baza cărora a fost dorința de a controla politic sistemul.

Vicepreședintele a adus ca exemplu promovarea la funcții de răspundere a persoanelor din perioada statului capturat, numele cărora se regăsește în Declarația cu privire la caracterul capturat al statului.

De asemenea, Batrîncea s-a referit la lipsa unei viziuni clare asupra reformei justiției și modificarea legilor după situație. ”Legea cu privire la Procuratură a fost modificată de tocmai 8 ori în această perioadă”.

În context, Vlad Batrîncea a amintit despre fraudele majore care s-au produs în Republica Moldova, inclusiv ”furtul miliardului”, în urma cărora nu a fost tras nimeni la răspundere.

”Unde este justiția dumneavoastră, de ce nu au venit mascații după acei care au votat dispoziții secrete la Guvern, care au dat indicații ilegale Băncii Naționale, de ce până astăzi ei se bucură de libertate?”, a remarcat Vlad Batrîncea, punând la îndoială intențiile guvernării de a avea o justiție liberă și corectă.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă