PSRM

07 iulie 2023

Vlad Batrîncea a criticat abordarea superficială și simplistă a majorității PAS în raport cu acordurile din cadrul CSI

Astăzi, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a învinuit majoritatea PAS de o abordare superficială și simplistă în raport cu proiectul de lege de denunțare a Convenției cu privire la Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale Comunității Statelor Independente, precum și altor acorduri din cadrul CSI.

Vicepreședintele Parlamentului a atras atenția că deputații PAS nu cunosc diferența dintre relațiile bilaterale dintre state și o platformă internațională, precum și nu cunosc consecințele grave cu care se vor confrunta cetățenii noștri în urma denunțării acordurilor din cadrul CSI.

”Ce vom face cu cetățenii noștri care vor rămâne fără dreptul la libera circulație? Ce vom explica mediului de afaceri care are nevoie de această piață imensă? Ce vom face cu agricultorii noștri care vor rămâne fără îngrășăminte și alte substanțe chimice necesare? Ce vom face cu diaspora? Suntem gata să le oferim locuri de muncă bine plătite, asistență socială și medicală?”, a menționat Batrîncea.

Deputatul socialist a atenționat că europenii nu solicită și nu practică așa ceva. Potrivit deputatului, platforma interparlamentară permite promovarea țării, dialogul și soluții economice.

”Ceea ce faceți astăzi este populism, abordări provinciale și superficiale. Acest acord trebuie menținut și valorificat în interesul RM. Moldova trebuie promovată inclusiv pe piața estică”, a declarat Batrîncea, anunțând că fracțiunea BCS va restabili aceste relații în legislatura următoare.

În semn de protest fracțiunea BCS a părăsit sala de ședințe.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă