PSRM

28 aprilie 2021

Vlad Batrîncea a avut o videoconferință cu mai mulți ambasadori din UE

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea, a discutat, în format de videoconferință, cu ambasadorii Franței, Germaniei și Poloniei în țara noastră.

Subiectele discuțiilor au fost situația politică din Moldova și perspectivele de evoluare a acesteia.

Vicespeakerul a recapitulat evenimentele politice din  ultima perioadă și a făcut o prezentare a viziunii sale asupra crizei instituționale.

Vlad Batrîncea a relevat despre încercările de a asigura un dialog autentic, veritabil dintre cele mai importante instituții ale statului, capabil să genereze soluții juridice civilizate pentru situația politică imediată și pentru perspectiva ulterioară.

Vicepreședintele Parlamentului a amintit că actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante  pentru țară.

Vlad Batrîncea a accentuat că dialogul este cea mai bună alternativă pentru măsurile radicale care sunt în stare să amplifice criza politică, iar în consecință – pandemică, social-economică, etc.

Diplomații UE au mulțumit Vicespeakerului pentru prezentarea comprehensivă a situației din țara noastră și, totodată, i-au adresat felicitări cu ocazia alegerii sale în calitate de Vicepreședinte al APCE.

Vlad Batrîncea, de asemenea, a mulțumit pentru interesul manifestat față de evenimentele interne ale țării noastre, menționând că aprecierea obiectivă și egală, după fapte, din partea partenerilor europeni este foarte importantă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă