PSRM

13 iulie 2022

Vlad Batrîncea a avut o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru minoritățile naționale

Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului, a avut o întrevedere cu Natalia Mirimanova, Consilier politic principal al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale al OSCE.

Interlocutorii au discutat mai multe chestiuni legate de relațiile de colaborare dintre autoritățile centrale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia, precum și situația actuală a minorităților naționale din țară: ucraineni, bulgari, ruși, români, romi și alții. Vicepreședintele a remarcat faptul că în prezent, până la 30 la sută din membrii PSRM sunt reprezentanți ai minorităților naționale.

Vlad Batrîncea a declarat că există un dialog stabil cu liderii comunităților naționale și reprezentanții diferitelor etnii și a transmis reprezentantului OSCE îngrijorarea Partidului Socialiștilor în legătură cu ignorarea intereselor acestora de către autoritățile actuale.

În mod separat, părțile au abordat planurile guvernului de a lichida de facto Universitatea de Stat „Gr. Țambalak” din Taraclia, ceea ce provoacă îngrijorarea diasporei bulgare din Republica Moldova și a societății civile, care recunoaște importanța păstrării culturii și identității naționale a minorităților etnice.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă