PSRM

29 mai 2022

Victor Gaiciuc: Creșterea prețurilor duce la sărăcirea întregii populații din Republica Moldova

Creșterea prețurilor la produsele alimentare de primă necesitate duce la sărăcirea întregii populații din Republica Moldova, a declarat fostul ministru al Apărării, Victor Gaiciuc, la protestul care se desfășoară, duminică, în centrul orașului Chișinău.

„Situația di țară, în economie, justiție și celelalte domenii m-au făcut să vin aici cu prietenii mei, cu uniunea ofițerilor, să spunem NU acestei guvernări. Creșterea prețurilor duce la sărăcirea tuturor. Am auzit în campania electorală că vor apărea vremuri bune, dar nu știu cum se numesc aceste timpuri. Implicarea guvernării în justiție, intimidarea opoziției, ne îngrijorează pe noi, foști militari. Vrem justiție corectă”, a declarat Gaiuciuc.

Fostul ministru a criticat modul în care este, în opinia sa, este intimidat cel de-al cincilea președinte al țării, Igor Dodon. Gaiciuc a calificat dosarul și învinuirile aduse fostului șef al statului drept o fărădelege din partea actualei guvernări.

În fața Parlamentului și Președinției se desfășoară o acțiune de protest apolitic față de acțiunile guvernării PAS și a președintelui Maia Sandu. Protestatarii cer oprirea măsurilor antisociale și cer respectarea drepturilor la libera exprimare și la o viață decentă. Oamenii scandează lozinci ”Nu distrugeți țara”, ”Ne-ați adus doar sărăcie și hoție”, ”PAS sinonimul sărăciei”, ”Sandu – lichidatorul Moldovei”, ”Jos regimul Sandu”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă