PSRM

24 aprilie 2020

Vicepreședinte al Parlamentului, apel la responsabilitatea clasei politice: acționați pentru cetățeni, în interesul oamenilor din această țară

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a venit cu un apel către politicienii din opoziție, prin care îi îndeamnă la responsabilitate și acțiune în interesul țării și al cetățenilor.

Batrîncea susține că gruparea Candu-Șor-Sandu-Năstase a blocat împrumutul rusesc de 200 de milioane de euro la Curtea Constituțională, într-o perioadă în care Moldova traversează o criză de proporții generată de pandemia COVID-19, iar economia țării înregistrează un declin. La toate acestea, afirmă deputatul, se adaugă seceta hidrologică care va afecta grav recolta din acest an.

”Cetățenii țării, inclusiv mediul de afaceri, au nevoie de ajutorul statului. Guvernul a negociat un credit avantajos de 200 de milioane de euro din partea Federației Ruse, dar și credite de la FMI și alte structuri internaționale. Din păcate, gruparea Candu-Șor-Sandu-Năstase blochează împrumutul deja la Curtea Constituțională. Opoziția dorește să blocheze la CC și pachetul de suport pentru cetățeni și mediul de afaceri”, susține Batrîncea.

Potrivit socialistului, dacă ajutorul financiar din Rusia va fi stopat, cetățenii riscă să rămînă fără salarii și pensii.
”De reparația drumurilor, crearea noilor locuri de muncă nici vorbă. În acest context, facem apel la conștiința clasei politice, în special a politicienilor din opoziție: fiți responsabili! Acționați pentru cetățeni, pentru Moldova, în interesul oamenilor din această țară!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul mai adaugă că acum cetățenii vor fi cu ochii pe Curtea Constituțională: se va conduce de Legea Supremă a țării sau va servi interesele anumitor grupări obscure.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă