PSRM

23 septembrie 2021

Vasile Bolea: în loc să asigure securitatea națională, PAS oferă salarii rudelor și altor „oameni buni”

Partidul de la guvernare nu este interesat de problemele asigurării securității naționale –protejarea râului Nistru, creșterea tarifelor la energie în ajunul iernii, a prețurilor la produsele alimentare și medicamente. În schimb, ei asigură salarii rudelor, cumetrilor și altor „oameni buni” care s-au ”sacrificat”, angajându-se în funcții publice.

Despre aceasta a vorbit în Parlament deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, în cadrul discuțiilor pe marginea proiectului de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, în prima lectură. Vorbim despre 56 de angajați ai aparatului de stat care au fost transferați în ministerele nou create după reorganizarea structurii guvernamentale și cărora li se va plăti diferența de salariu.

Vasile Bolea a reamintit că noul guvern a umflat aparatul de stat, majorând numărul ministerelor de la 9 la 14, ceea ce a condus la o creștere a finanțării pentru sectorul bugetar. În același timp, oferind toată grija funcționarilor, guvernul uită de lucrătorii medicali care activează în prima linie a luptei împotriva COVID, despre profesori și alte categorii de angajați ai statului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă